Voorzieningen Hoef en Haag

Gezellig historisch Vianen

In 15 minuten fiets je naar het gezellige centrum van Vianen. Van kleine lokale ondernemers tot landelijke bekende winkelketens, je vindt ze in de Voorstraat en de straten daaromheen. Ook voor een terrasje of een gezellige avond uit eten kun je prima terecht in Vianen.

Maar ook in het nieuwe dorp Hoef en Haag kan je straks bij de supermarkt terecht voor je dagelijkse boodschappen en een lekkere kop koffie of lunch neem je bij De Keuken van Hoef en Haag aan de Lekstraat.

Uitwaaien langs de Lek

Kies je voor een woning in Hoef en Haag, dan woon je op een plek waar sportliefhebbers hun hart op kunnen halen. Hardlopen doe je heerlijk in het vele groen dat Hoef en Haag rijk is of langs de Lek. In de omgeving zijn veel verenigingen actief waar je lekker kunt sporten.

Kronkelende Meander

Water speelt een belangrijk rol in Hoef en Haag. Het helpt de afwatering in de wijk en draagt bij aan een goede ecologie. De kronkelende Meander in Hoef en Haag biedt ook genoeg ruimte voor recreatie. Heerlijk spelevaren in een rubber bootje of genieten van de zon langs de waterkant.

Naast Hoef en Haag ligt plas Everstein die ooit door zandafgraving is ontstaan. Een geliefde plek voor duikers én karpervissers. De familiecamping Everstein ligt direct aan deze prachtige plas en heeft leuke strandjes en een zonnweide.

Lekker naar buiten

In Hoef en Haag wordt veel rekening gehouden met kinderen. Het Dorpshart nodigt uit om lekker buiten te spelen. Door heel Hoef en Haag zitten meerdere speeltuinen, speelweides en speelplekken verspreid. Het Dorpshart krijgt een eigen speelplek, tegenover de basisschool. De inrichting van de speelplek wordt op een later moment bepaald.

Een kasteelterrein als speelplek

Nieuwe vrienden maken of met kinderen die je al kent uit de buurt op avontuur! Het kan gewoon in je eigen wijk als je in Hoef en Haag woont. Het voormalig Kasteelterrein aan de rand van het dorp blijft een onbebouwd stukje Hoef en Haag dat volledig als speel-, ontmoetings-, sport en ontspanplek wordt ingericht. Een aantal zaken zijn al ingericht zoals een fietscrossbaan en voetbalveldje. Vier sferen Er komen vier verschillende speelplekken. Het Archeo-park, de Dierenweide, een moes- en nutstuin en een plek waar je kunt spelen en bewegen. Dwars door het Kasteelterrein loopt een ruiterpad en er is ook ruimte gemaakt voor een losloopveldje waar honden vrij met elkaar kunnen spelen. Het gebied wordt aan meerdere zijdes omsloten door water en Manege Stal Bosgoed grenst praktisch aan het Archeo-park. Wil je de speelplek helemaal kunnen overzien? Klim dan in de uitkijktoren.

Op het kasteelterrein is nu al een voetbalveld, uitkijktoren, bankjes en is een fietscrossbaan aangelegd voor de buurt. Mogelijk dat er op termijn een basketbalveld komt.

Hoef en Haag CV heeft goede banden met het dorpscomité. Elk kwartaal komen wij bijeen en bespreken de plannen voor de nabije toekomst. Zo hebben we samen de fietscrossbaan gerealiseerd, het ‘blotenvoetenpad’ en het voetbalveld. Doelstelling is om jaarlijks de voorzieningen uit te breiden op het kasteelterrein in Hoef en Haag.

Het dorpscomité

Hoef en Haag heft actieve bewoners verenigd in het Dorpscomité dat wordt ondersteund door Hoef en Haag CV. Samen zijn er vele initiatieven voor en door de buurt. Te denken valt aan de jaarlijkse nazomerweidedag waar bewoners met elkaar sporten, muziek maken clinics houden en een jaarlijkse bbq organiseren. Te denken valt ook aan de spelletjesavonden in de keuken van Hoef en Haag. Het Sinterklaasfeest, de nieuwjaarsborrel en of de duurzaamheidsavonden in de Keuken van Hoef en Haag.

Scholen en BSO

Er komen op termijn 4 basisscholen in of in de buurt van Hoef en Haag. 4 verschillende scholen, je hebt dus voldoende keuze om een school uit te kiezen die bij jou en jouw kind passen. Ook buitenschoolse opvang is aanwezig in Hoef en Haag. BSO Wijs en Stichting Kinderopvang Vianen vestigen zich beiden in Hoef en Haag.