Situatieschets

Het Dorpshart fase 4

Deel 1

Het tweede deel van Fase 4 van Het Dorpshart bestaat uit 39 woningen. De woningen komen er in 4 hoofdtypen, elk met hun eigen woningbreedte en in diverse uitvoeringen. Ze hebben één ding gemeen: ze zijn allen uitgevoerd in de fraaie oud-Hollandsche architectuur stijl.

Type 1

  • Beukmaat 5,1 meter
  • Woonoppervlakte van circa 110 m2 tot 115 m2

Type 2

  • Beukmaat 5,4 meter
  • Woonoppervlakte van circa 126 m2 tot 132 m2

Type 3

  • Beukmaat 6,0 meter
  • Woonoppervlakte van circa 161 m2 tot 167 m2

Type 4

  • Beukmaat 6,0 meter
  • Woonoppervlakte van circa 163 m2 tot 169 m2

De woningen zijn gasloos en voorzien van een individuele lucht-water warmtepomp en vloerverwarming in de woning. Je bent dus verzekerd van een comfortabele en efficiënte woning met lage energiekosten. Zo ben jij klaar voor de toekomst!

Uiteraard kunnen de woningen geheel naar eigen wens worden uitgebreid en/of aangepast met optionele mogelijkheden. Denk hierbij aan een achteruitbouw en/of een dakkapel, maar ook voorzieningen voor de elektrische fiets en auto behoort tot de mogelijkheden.

En natuurlijk zijn alle woningen standaard al voorzien van fraai sanitair en tegelwerk. Om het écht af te maken zijn alle woningen voorzien van een mooie keuken met inbouwapparatuur. Behoudens de woningen van het type 1.

Veilig spelen om de hoek

In Hoef en Haag wordt veel rekening gehouden met kinderen. Hoef en Haag nodigt uit om lekker buiten te spelen. Door het hele gebied zitten meerdere speeltuinen, speelweides en speelplekken verspreid.

Zoals je op de situatieschets ziet beschikt Het Dorpshart fase 4 veel ruimte voor de kinderen. Verspreid in de wijk liggen verschillende plekken voor spel en, sport en recreatie, zowel voor jong en oud.

Entree Dijkstraat

Dorpse pleintjes blinken uit door eenvoud. Zo ook geldt dit voor het entreepleintje naar de Dijkstraat vanaf de Hagesteinsestraat. Het pleintje markeert het begin van de straat die zijn naam waar maakt en helemaal doorloopt naar de Lekdijk. Het pleintje krijgt een rustige patroonbestrating dat bestaat uit strips van steen en daartussen gravel. Een aantal markante bomen versterken het dorpse beeld van het plein, met hier en daar een halfrond bankje en bij bijzondere gelegenheid plek voor een kraampje.

De Groene Brink

Als tegenhanger van de Brink, het centrale ontmoetingsplein van Hoef en Haag, ligt aan het begin van de Dijkstraat de Groene Brink. Op deze sfeervolle driehoekige plek tussen de woningen staat een dichte waas van bijzondere bomen en lopen de schapenpaadjes kriskras door het gras. In de groene ruimte ligt de speelplek voor de jongste leeftijdsgroep, gemaakt van natuurlijke materialen. Maar ook voor de oudere kinderen zal genoeg uitdagend geklommen kunnen worden.

Speelplek aan de kade

Onder aan de gracht in de hoek tegen de kademuur ligt een verrassend natuurlijke plek voor spelen en ontdekken van wat groeit, bloeit en leeft aan het water. Met name de oeverstrook heeft het karakter van een griend zoals in de polder. Hier kan geravot worden door jong en oud, liggen er her en der natuurlijke spelaanleidingen, zoals klimbomen en stapstronken en is er een visvlonder.

Bekijk hier het overzicht van alle speellocaties in Hoef en Haag.

Direct naar: