Situatieschets

Eengezinswoningen type B

Eengezinswoningen type C

Herenhuizen type D

Twee-onder-een-kapwoningen type E

Beneden- bovenwoningen

Het Dorpshart

fase 4F

Fase 4F van Het Dorpshart bestaat uit 78 woningen. De woningen komen er in 5 hoofdtypen, elk met hun eigen woningbreedte en in diverse uitvoeringen. Ze hebben één ding gemeen: ze zijn allen duurzaam en uitgevoerd in de fraaie oud-Hollandsche architectuur stijl of Oud-Hollandse stijl met een moderne twist.

Rijwoningen type B

 • Eengezinswoningen
 • Beukmaat 5,1 meter
 • Woonoppervlakte van circa 110 m2 tot 114 m2

Rijwoningen type C

 • Eengezinswoningen
 • Beukmaat 5,4 meter
 • Woonoppervlakte van circa 127 m2 tot 132 m2

Herenhuizen type D

 • Herenhuizen
 • Beukmaat 6,0 meter
 • Woonoppervlakte van circa 162 m2 tot 178 m2

Twee-onder-een-kap type E

 • Twee-onder-een-kapwoningen met woonkamer over de volle breedte
 • Beukmaat 8,0 meter
 • Woonoppervlakte van circa 159 m2

Beneden- bovenwoningen

 • Beukmaat benedenwoning 9,6 meter
 • Beukmaat bovenwoning 4,8 meter
 • Woonoppervlakte van circa 80 m2 tot 99 m2

De woningen zijn gasloos en voorzien van een individuele lucht-water warmtepomp in combinatie met vloerverwarming in de woning. Je bent dus verzekerd van een duurzame comfortabele en een efficiënt energieverbruik.

Uiteraard kunnen de woningen geheel naar eigen wens worden uitgebreid en/of aangepast. Denk hierbij aan een achteruitbouw en/of een dakkapel, maar ook voorzieningen voor de elektrische fiets en auto behoort tot de mogelijkheden.

En natuurlijk zijn alle woningen standaard al voorzien van fraai sanitair en tegelwerk. Om het écht af te maken zijn alle woningen voorzien van een mooie keuken met inbouwapparatuur. (Behoudens enkele B woningen (42, 43, 45 en 54) en de beneden- bovenwoningen)

Veilig spelen om de hoek

In Hoef en Haag wordt veel rekening gehouden met kinderen. Hoef en Haag nodigt uit om lekker buiten te spelen. Door het hele gebied zitten meerdere speeltuinen, speelweides en speelplekken verspreid.

Zoals je op de situatieschets ziet beschikt Het Dorpshart fase 4F veel ruimte voor de kinderen. Verspreid in de wijk liggen verschillende plekken voor spel en, sport en recreatie, zowel voor jong en oud.

Bijen en vlindershof

Op een klassiek-dorps plantsoen in het hart van Hoef en Haag ligt de bijen- en vlinderhof; een kleur- fleur- en geurrijke tuin waar in alle seizoenen veel te genieten valt en een grote aantrekkingskracht zal hebben op allerlei nuttige insecten, zoals bijen en vlinders. De tuin bestaat uit vakken gemengde vaste- en overblijvende planten, afgebiesd naar de straat door een lage vakbeplanting, met verder vlinderstruiken en meerstammige bomen. Centraal ligt een kleine speelplek met een huisje voor kinderen en een hotel voor insecten!

De Groene Brink

Als tegenhanger van de Brink, het centrale ontmoetingsplein van Hoef en Haag, ligt aan het begin van de Dijkstraat de Groene Brink. Op deze sfeervolle driehoekige plek tussen de woningen staat een dichte waas van bijzondere bomen en lopen de schapenpaadjes kriskras door het gras. In de groene ruimte ligt de speelplek voor de jongste leeftijdsgroep, gemaakt van natuurlijke materialen. Maar ook voor de oudere kinderen zal genoeg uitdagend geklommen kunnen worden.

Speelplek aan de kade

Onder aan de gracht in de hoek tegen de kademuur ligt een verrassend natuurlijke plek voor spelen en ontdekken van wat groeit, bloeit en leeft aan het water. Met name de oeverstrook heeft het karakter van een griend zoals in de polder. Hier kan geravot worden door jong en oud, liggen er her en der natuurlijke spelaanleidingen, zoals klimbomen en stapstronken en is er een visvlonder.

Bekijk hier het overzicht van alle speellocaties in Hoef en Haag.

Direct naar: